Superhacks och fällor

Vi tror vi vet allt om våra mobiler, men det gör vi inte. Det finns massor av små funktioner och hacks gömda som bara väntar på att bli upptäckta. Men så finns det även de hacks som inte är av godhjärtad natur, som hackare skickar ut. Mer om detta nedan.

mobil appar facebookDet finns mycket i våra smartphones som vi inte har funderat ut – hacks om man så vill. Tidigare skrev vi om ett par smarta tips kring förkortningar av ord som det går att lära sin telefon samt hur man snabbt finner en bild som finns någonstans långt upp i en konversation. Smart helt enkelt. Mer om detta kan man läsa i detta tidigare publicerade inlägg.

Se upp för detta hack

Men, det finns även hacks som man ska se upp för. Om dessa skriver bland annat MacWorld IDG i en artikel. Det är nämligen ett nytt så kallat hack som är i görningen och som kan få meddelande-appen att krascha, både Iphone och Ipad. Det handlar om en stor filtyp med kontakter som användaren kan klicka på, men då låser sig ”Meddelanden” och för att få denna applikation att fungera igen så måste man surfa in på en särskild webbsida tillhörandes skaparen av själva hacket. Denna möjlighet att krascha applikationen med hjälp av stora filer är något som förhoppningsvis Apple kommer se till att motverka i och med en uppdatering av just mjukvarusystemet iOS.  Men fram till detta sker gäller det alltså att undvika att öppna upp skickade bilagor från okända avsändare. Kanske bör du alltid ha det som en regel, till och med.

Dessa appar använder vi allra mest

Men vilka är förutom meddelanden de största apparna som vi använder mest? Det är givetvis olika beroende på om en är en Android-användare eller en iOS-användare men på topplistan hos de flesta ser det faktiskt ut som följer:

  • Facebook
  • Facebook Messenger
  • Youtube
  • Google Maps
  • Google Search

På listan kommer Instagram på en åttondeplats, längre ner än vad man kanske kunde tro. Var Spotify finns är även det oklart, men den appen kan inte finnas längre ner på listan än någonstans efter den tionde punkten.