Bygg en välstrukturerad hemsida

Om man vill ha en hemsida som vill få många besökare gäller det att ha ett bra tänk för hur man gör själva hemsidan. Det gäller att hela tiden ha ett smart tänk för hur man delvis marknadsför sig men också för hur man tänker med sitt upplägg. Det hela är egentligen rätt enkelt men samtidigt rätt svårt att själv förstå hur man ska göra. Därför kommer här lite enkla steg för hur man ska göra en bra hemsida.

Tänk på upplägget

Skissa först ned tankar på vad hemsidan ska handla om, vad det finns för affärsidé och motto, vilken målgrupp och vilka sökord som är viktiga att veta om. När man väl funderat klart på det gäller det att hitta på en snygg design för sin hemsida. Det är ett arbete som kan ta mycket tid, för att man behöver få fram en webbdesign som passar för ens sak. När man bygger sin hemsidas design kan man tänka på följande saker:

  • Håll sajten ren från överfärgning, överlayouter och konstiga typsnitt.
  • Välj en typ av färg eller färgkulör som hemsidan ska ha.
  • Bestäm hur layouten för text och bilder ska vara (håll den så hela tiden).
  • Välj ett till två typsnitt som hemsidan ska ha. Välj dock inga typsnitt som man inte vet alla datorer har.
  • Tänk på att inte göra sidan för rörig.

Att välja ett bra upplägg för sin hemsida är A och O för att lyckas. När man väl är klar med sin hemsida kan det vara läge att se över var man ska lägga upp den. Enklast är att köpa ett domännamn då man både får rätten till en hemsideadress och dessutom e-postadresser till det namnet. Beroende på hur mycket man vill betala kan man vända sig till olika sådana domänregistreringsföretag. Sedan är det bara att köra på med sin nya hemsida.